Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 25 juli 2022

Albums van week 30

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Ty Segall – Hello, Hi
Met Hello, Hi laat de veelzijdige Amerikaanse rocker Ty Segall zich weer eens van zijn meest gevoelige kant zien. Op dit grotendeels akoestische album verruilt hij de gitaarherrie van veel van zijn eerdere platen voor een zachtmoediger geluid dat nauwelijks minder intens blijkt.
 
Rock/Pop
Spacemoth – No Past No Future
Vrouw achter het electrospaceproject Spacemoth is de Californische Maryam Qudus die alle liedjes van dit debuut zelf opnam, schreef en produceerde. Wie nog immer nostalgische gevoelens koestert voor bands als Broadcast of Stereolab is bij Spacemoth aan het juiste adres.
 
Blues/Soul/Jazz
Ben Harper – Bloodline Maintenance
Achtentwintig jaar na zijn verrassende roots-and-bluesdebuut Welcome To The Cruel World, levert Ben Harper met Bloodline Maintenance misschien wel zijn meest soulvolle, funky release tot nu af. Een plaat die hij voor het grootste deel op bas componeerde en dat hoor je.
 
Wereld
Veera Neva – Grande Onde
Grote Golf luidt de Franse titel van het nieuwe album van de Finse Veera Neva, een avant-gardecomponiste die met Grande Onde een fascinerend ambientalbum heeft geschapen dat de luisteraar het gevoel geeft zich middenin een grote golf te bevinden zonder te verdrinken.