Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 22 augustus 2022

Albums van week 34

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Bobby Dove – Hopeless Romantic
In een traditioneel genre als country is het bepaald gedurfd om je op te stellen als een non-binair persoon. Toch steekt de Canadese Bobby Dove zulks niet onder stoelen of banken en getuigt op haar nieuwe album Hopeless Romantic van haar liefde voor de countrymuziek in zijn zuiverste vorm.
 
Rock/Pop
C Duncan – Alluvium
Met Alluvium is de Schotse componist en multi-instrumentalist C Duncan aan zijn vierde album toe, nadat hij in 2015 debuteerde met de fraaie cd Architect. Al te veel is er niet veranderd, al lijkt de orkestrale pop op zijn Bella Union-debuut Alluvium nog weer iets vernuftiger in elkaar te steken.
 
Blues/Soul/Jazz
Janel Leppin – Ensemble Volcanic Ash
Op het grensgebied van modern klassiek, jazz en indiepop opereert de Amerikaanse celliste en componiste Janel Leppin en haar Ensemble Volcanic Ash. Op haar naar dit gezelschap genoemde debuut leidt dat tot fraaie en spannend breedvoerige bigbandmuziek.
 
Wereld
Diverse Artiesten – The Rough Guide To The Music Of Yunnan
Was ik vorig jaar zeer te spreken over de Rough Guide To Avant-Garde Japan, met de nieuwe Rough Guide To The Music Of Yunnan, wordt een deel van China ontsloten waar ik muzikaal ook niet veel van wist. Verrassend is hoezeer men daar niet slechts oude folkmuziek maakt, maar ook een bijzonder fraai soort singer-songwriterpop die direct aanspreekt.