Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 29 augustus 2022

Albums van week 35

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jadea Kelly – Roses
Met haar vierde album Roses levert de Canadese singer-songwriter Jadea Kelly een dot van een countryfolkalbum af, dat iets meer aan de pop- dan de rootskant van het folkspectrum zit, maar niet minder betovert.
 
Rock/Pop
Cass McCombs – Heartmind
De Amerikaan Cass McCombs bekoort ons al zo’n twintig en tien albums lang. Met het luchtig klinkende Heartmind maakte hij mogelijk zijn mooiste plaat tot nu toe, in ieder geval zijn meest aansprekende.
 
Blues/Jazz/Soul
Thee Sacred Souls – Thee Sacred Souls
Zachtere soulstijlen worden vaak onderschat ten opzichte van de rauwere stijlen waar de ‘soul’ er meer bovenop ligt. Het New Yorkse trio Thee Sacred Souls brengt heerlijk klassieke soul in de traditie van Marvin Gaye en Curtis Mayfield, die soul juist viert in al haar subtiliteiten. Met name de fraaie falset van zanger Josh Lane geeft deze Heilige Zielen alom glans.
 
Wereld
Minyeshu – Netsa
Het zou wat kort door de bocht zijn om de Ethiopische zangeres Minyeshu hier louter bekendheid toe te dichten omdat ze in Nederland (Eindhoven) woont, want ook zonder dat feit blijft het nieuwe Nesta een opvallende plaat, waarop Minyeshu een jazzy draai geeft aan haar Ethiopische roots die buitengewoon fraai uitpakt.