Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 27 maart 2023

Albums van week 13

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Lankum – False Lankum
De Ierse folkgroep Lankum maakt al zo’n twee decennia vernieuwende folkmuziek, eerst onder de naam Lynched, maar pas sinds ze in 2017 hun naam in Lankum veranderden, kwam de erkenning. Op False Lankum komt hun baanbrekende folkgeluid, dat traditie vermengt met alternatieve muziekstijlen als drone, alt-rock en ambient, mooier uit dan ooit.
 
Rock/Pop
Pitou – Big Tear
Maar liefst zeven jaar geleden schreef Flip van der Enden in zijn Heaven-column enthousiast over Pitou. Maar zelfs hij zal niet verwacht hebben dat het tot 2023 zou duren voordat haar debuutalbum Big Tear uitkwam. Een Nederlandse plaat van internationale, Kate Bush-achtige allure, tussen folk en moderne pop.
 
Blues/Soul/Jazz
The Özdemirs – Introducing The Özdemirs
Ik kon zo snel niet achterhalen of de uit Duitsland afkomstige Özdemirs van Turkse afkomst zijn. Eén ding is zeker, de soulblues van gitarist/zanger Kenan Özdemir en drummer Levent Özdemir, die ze maken samen met hun bassende vader Erkan, behoort tot de beste blues die in Europa gemaakt wordt. Daarvan getuigt dit ronduit geweldige debuut.
 
Wereld
Moonlight Benjamin – Wayo
Afkomstig uit Haïti, maar opererend vanuit Frankrijk, brengt Moonlight Benjamin (haar echte naam!) op Wayo stuwende voodoorock die perfect past bij haar achtergrond en imposante stem. Denk aan een donkere Afrikaanse mix van The Black Keys en een night trippende Dr. John en je hebt een idee van welke kracht deze muziek uitstraalt.