Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 1 mei 2023

Albums van week 18

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Susanne Sundfør – Blómi
De Noorse singer-songwriter Susanne Sundfør maakt nooit twee keer eenzelfde plaat. Waar de in 2017 verschenen voorganger Music For People In Trouble een mooie verzameling folkliedjes was, is Blómi een ontroerend spiritueel conceptalbum tussen folk, pop en neoklassiek dat als een geheel beluisterd moet worden.
 
Rock/Pop
Withered Hand – How To Love
Achter de naam Withered Hand gaat de Britse singer-songwriter Dan Willson schuil, die furore maakte als lid van de Schotse Fence Colletive, waar ook King Creosote, James Yorkston en Rozi Plain uit voortkwamen. How To is een van de beste folkpop en -rockalbums af die ik in jaren hoorde, een plaat waar werkelijk alles aan klopt.
 
Blues/Soul/Jazz
Jessie Ware – That! Feels Good!
Op That! Feels Good! stuurt de Engelse danspopsensatie Jessie Ware haar muziek meer richting disco. Het klinkt zoonweerstaanbaar dat je niet raar moet opkijken als ze in haar eentje een heuse disco-revival op gang brengt. In mijn jeugd keek ik neer op disco, maar zo goed gemaakt als hier biedt weinig muziek meer vreugde.
 
Wereld
Joe Gibbs And The Professionals – The 1970s Dub Albums Collections
Met de briljante geluidstechnicus Errol Thompson was de Jamaicaanse producer Joe Gibbs misschien niet de uitvinder van dat Jamaicaanse instrumentale fenomeen genaamd dub, maar in de jaren zeventig was er niemand die deze stijl zo wist te perfectioneren als Gibbs met zijn team van professionals. Mooiere dub als hier te horen, is nooit gemaakt.