Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 29 mei 2023

Albums van week 22

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Kassi Valazza – Kassi Valazza Knows Nothing
Kassi Valazza mag dan weinig weten, dat neemt niet weg dat dit tweede album van de uit Portland, Oregon afkomstige Kassi Valazza op sublieme wijze herinneringen oproept aan het soort onschuldig lijkende countryfolk dat je in de jaren zestig wel vaker hoorde, maar daarna eigenlijk nog maar hoogst zelden.
 
Rock/Pop
AJJ - Disposable Everything
Tot 2016 bekend onder de naam Andrew Jackson Jihad, besloot de folkpunkgroep uit Phoenix, Arizona de naam in te korten tot AJJ en een breder indiegeluid na te streven. Op Disposable Everything resulteert dat in een even gevarieerd als geslaagd folkrockalbum dat een zeldzame menselijkheid uitstraalt.
 
Blues/Soul/Jazz
Arlo Parks – My Soft Machine
Zo enthousiast als iedereen twee jaar geleden was over Arlo Parks’ debuutalbum Collapsed In Sunbeams, was ik niet. Geen slechte plaat, maar ook weer niet zo heel bijzonder. Hoewel de liedjes op My Soft Machine niet wezenlijk anders zijn, worden ze allemaal een spannender ingevuld en bevalt de plaat me veel beter.
 
Wereld
Bokani Dyer – Radio Sechaba
Met Radio Sechaba levert de Zuid-Afrikaanse zanger, pianist, componist en producer Bokani Dyer zijn zevende album af en het eerste voor het Brownswood-label van Gilles Peterson. Hoewel jazz de boventoon voert, wordt deze gemixt met soul, funk en township jive, waardoor een vorm van wereldjazz ontstaat die even verleidelijk als onweerstaanbaar is.