Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 8 januari 2024

Albums van week 2

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Muireann Bradley – I Kept These Old Blues
Volgens velen was de pas 17-jarige Ierse gitariste/zangeres Muireann Bradley de revelatie van Jools Holland’s nieuwjaars Hootenanny. Afgaand op haar debuuutalbum I Kept These Old Blues verbaast dat niet, want ondanks haar prille leeftijd heeft Bradley oude folkblues dusdanig in de vingers dat alle furore niet overdreven is.
 
Rock/Pop
Shed Seven – A Matter Of Time
Het was niet de meest bekende groep, maar in de hoogtijdagen van britpop had Shed Seven uit York in het VK behoorlijk wat succes. In Rick Witter bezit de band een frontman die weet hoe een goed liedje in elkaar steekt. Dat hij dat talent niet is kwijtgeraakt, bewijst het nieuwe A Matter Of Time, een van de leukste britpopalbums van de laatste tien jaar.
 
Blues/Soul/Jazz
Igor – Kind Aan Zee
Igor (Herder), een 23-jarige rapper/zanger/producer uit Utrecht, debuteert met een van de aardigste Nederlandstalige hiphopplaten die ik in tijden hoorde. In een stijl die me ook wel enigszins aan Spinvis doet denken, brengt hij nederhop die ook velen zal aanspreken die normaliter niet veel om dit genre geven.
 
Wereld
Luis R Conriquez – Corridos Bélicos, Vol. IV
Zoals het eindcijfer van zijn nieuwe album aangeeft is de Mexicaanse corrido-zanger Luis R Conriquez bezig aan het vierde en meest vernieuwende deel van zijn Corridos Bélicos-reeks. Met zijn onverbloemde teksten maakt weinig populair bij de drugskartels in het land, maar hij houdt vast aan zijn stelregel dat muziek echt betekenis moet hebben.