Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 15 januari 2024

Albums van week 3

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Harrison Storm – Wonder, Won’t You

Met Wonder, Won’t You doet de Australische singer-songwriter Harrison Storm zijn eerste volledige album het licht zien, nadat hij negen jaar terug al een eerste ep uitbracht: Sense Of Home. Met zijn kwetsbare, persoonlijke stijl wist Storm online al heel veel fans te raken, iets wat met het fraaie en ontroerende Wonder, Won’t You ook lijkt te gaan gebeuren.

Rock/Pop
Sprints – Letter To Self

Sprints is de nieuwste Ierse indierocksensatie en met debuutalbum Letter To Self maakt het kwartet uit Dublin de vooruitgesnelde roem zeker waar. Hun punky rock met heerlijk tweestemmige man/vrouw vocalen en zinderende gitaren schiet waarlijk uit de startblokken om de luisteraar een flinke muzikale dreun te geven.

Blues/Soul/Jazz
Kreidler – Twists (A Visitor Arrives)

Dertig jaar bestaat de Düsseldorfse band Kreidler en viert dat met Twists (A Visitor Arrives), dat weer een prima nieuw hoofdstuk aan hun uitgebreide oeuvre toevoegt. Gebruikmakend van elektronica en van elementen uit dub, jazz en funk, vaart dit nieuwe album een eigenwijze koers die naar rock neigt, maar volop ruimte biedt aan andere stijlen.

Wereld
Kali Uchis – Orquídeas

Nog geen jaar na het prachtige Red Moon In Venus komt de Colombiaans-Amerikaanse r&b-zangeres Kali Uchis met Orquídeas, haar tweede Spaanstalige album vol hypersensuele latin/r&b. Een album om op weg te dromen als op een vliegend tapijt betovert Orquídeas misschien nog wel meer als Uchis’ andere platen en dat zegt wel wat.