Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 12 februari 2024

Albums van week 7

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
David Nance & Mowed Sound – David Nance & Mowed Sound
David Nance is niet de eerste Amerikaanse garagerocker die ontdekt dat zijn liedjes in een meer rootsrock gerelateerde context beduidend effectiever werken dan wanneer louter omringd door heftige gitaren. Op zijn eerste album met zijn nieuwe band Mowed Sound tilt Nance zijn muziek naar een veel hoger plan.
 
Rock/Pop
Chelsea Wolfe – She Reaches Out To She Reachs Out To She
Met haar bezwerende stem bracht Chelsea Wolfe altijd al behoorlijk donkere, heftige muziek, op She Reaches Out To She Reches Out To She klinkt ze net iets minder extreem en komt haar muziek dankzij een enigszins triphopachtige insteek beter binnen.
 
Blues/Soul/Jazz
Britti – Hello, I'm Britti
Met Hello, I'm Britti debuteert de uit Baton Rouge afkomstige Britti met een verleidelijke, door Dan Auerbach geproduceerde en medegeschreven southern soulplaat, die misschien wat lichter aandoet dan de platen van andere dames die onder auspiciën van Auerbach debuteerden. Bij doorluisteren legt ze evenwel zeker zo veel gewicht in de schaal.
 
Wereld
Lina – Fado Camões
Speelde de Portugese fadozangeres Lina zich vier jaar geleden in de kijker met het titelloze album dat ze maakte met de baanbrekende producer Raul Refree, op Fado Camões toont ze zich opnieuw een fadozangeres van exceptionele kwaliteit. Nu in een bijzonder fraaie, mede door Justin Adams gecreëerde ruimtelijke setting die Lina’s stem en liedjes mooier doet uitkomen dan ooit.