Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 26 februari 2024

Albums van week 9

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Hurray For The Riff Raff – The Past Is Still Alive
In een muziekcarrière die inmiddels zeventien jaar duurt, heeft Alynda Segarra, alias Hurray For The Riff Raff, geen stap verkeerd gezet. Sterker nog, ze lijkt alleen maar beter te worden. Al haar acht albums zijn ruim de moeite waard, maar The Past Is Still Alive lijkt de beste van allemaal te zijn.
 
Rock/Pop
Ducks LTD – Harm’s Way
Afkomstig uit Canada, maar gevormd door twee muzikanten uit Australië en Groot-Brittannië, brengt Ducks Ltd. op Harm’s Way heerlijke jangle pop die herinneringen oproept aan de beste beoefenaren uit de jaren tachtig, zoals The Go-Betweens en Orange Juice. Maar wel met een heel eigen gezicht en ijzersterke liedjes.
 
Blues/Soul/Jazz
Erika de Casier – Still
Woonachtig in Denemarken, maar in Portugal geboren uit Belgisch/Kaapverdische ouders, is Erika de Casier zo internationaal als je maar kunt wensen. Still is de opvolger van Sensational, het album waarmee ze zich drie jaar terug in de kijker speelde. Heel origineel is Still misschien niet, maar wel gewoon heel goed met een mooie moderne r&b-sound.
 
Wereld
Ann O’aro – Bleu
Met Bleu is de uit Reunion afkomstige Anne-Gaëlle Hoarau, beter bekend als Ann O’aro, toe aan haar derde album en geeft ze een enorme verdieping aan haar geluid. Dat heeft de volksmuziek van Reunion als vertrekpunt, maar wordt opgesierd met elementen uit de indie en klassiek, wat het nog vele malen unieker en boeiender maakt.