Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 13 mei 2024

Albums van week 20

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Kaia Kater – Strange Medicine
Over het vorige album van de Canadese folkartieste van gemengd Canadese-Grenadaanse afkomst Kaia Kater was Heaven vijf jaar terug maar matig enthousiast. Strange Medicine laat evenwel zien en horen dat Kater in de tussentijd enorm is gegoeid, als zangeres en als liedjesschrijver. Geen wonder dat ze nu gasten als Aoife O'Donovan, Allison Russell en Taj Mahal kan verwelkomen.
 
Rock/Pop
Amen Dunes – Death Jokes
Zes jaar na Freedom, blijkt de Amerikaan Damon McMahon alias Amen Dunes voor zijn nieuwe cd Death Jokes verkast naar Sub Pop en komt hij met zijn breedst opgezette plaat tot nu toe: een mengeling van psychfolk en indierock, waarop liedjes worden afgewisseld met meer experimentele, maar niet ontoegankelijke korte geluidscollages.
 
Blues/Jazz/Soul
Jordan Rakei – The Loop
De afgelopen tien jaar heeft Nieuw-Zeelander Jordan Rakei een goede naam voor zichzelf opgebouwd op het hippe Ninja Tune-label met intelligente r&b/pop. Om verder te komen, waagt Rakei met The Loop de sprong naar een major label en overtuigt volledig met een prachtalbum met een rijk en inventief r&b-geluid waarin we ook elementen horen van gospel, jazz en triphop.
 
Wereld
Ibelisse Guardia Ferragutti & Frank Rosaly – Mestizx
Op Mestizx brengt het momenteel in Amsterdam woonachtige Boliviaans-Braziliaanse en Puerto Ricaanse paar Ibelisse Guardia Ferragutti en Frank Rosaly een bijzondere mix van latin, folk, avant-jazz, postrock en geïmproviseerde muziek. Nu eens meer singer-songwriterachtig dan weer meer experimenteel, is Mestizx geen gemakkelijke plaat, maar altijd fascinerend.