Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

di 11 juni 2024

Albums van week 24

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Carly Pearce – Hummingbird
De Amerikaanse singer-songwriter Carly Peace maakte al vier prima albums met mainstream country. Voor Hummingbird verruilt ze haar gelikte geluid in voor een rootsier sound (met veel fiddle) met songs en tijdloosheid die nauw aansluitenbij de klassieke country van iconen als Dolly Parton en Loretta Lynn.
 
Rock/Pop
Rose Hotel – A Pawn Surrender
Achter de naam Rose Hotel gaat de Amerikaanse Jordan Reynolds schuil. A Pawn Surrender is haar tweede album en slaat een bijzonder mooie brug tussen psychpop, indierock en sixties folk. Knap is de wijze waarop Rose Hotel erin slaagt deze drie elementen mooi in balans te houden, terwijl ze toch ieder nummer een eigen gezicht meegeeft.
 
Blues/Soul/Jazz
Charli XCX - Brat
De Britse Charlie XCX weet nu al een jaar of twaalf en acht albums lang een mix van dance en pop te brengen die haar wereldfaam bracht en een voorlopig hoogtepunt vindt in het nieuwe Brat: een gevarieerde mix van prachtsongs in vele stijlen, nu eens meer experimenteel, dan weer directer aansprekend en bijna altijd binnen de drie minuten.
 
Wereld
Ayra Starr – The Year I Turned 21
Zoals de titel aangeeft is Ayra Starr nog maar net 21, al weerhoudt dat deze uit Benin afkomstige singer-songwriter niet om uit te pakken met een bijzonder geslaagde, Afrikaanse getinte vorm van moderne rhythm-and-blues. Haar afrosoul hoort beslist thuis onder wereldmuziek, al zal het ook r&b-liefhebbers bekoren.