Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

di 25 februari 2020

Albums van week 9

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement! Het nieuwe nummer met The Kik op het omslag en onder meer interviews met John Prine en The Slow Show ligt in de (betere) kiosk en platenwinkel.

Roots/Folk: Rose Cousins – Bravado
De Canadese Rose Cousins kan sinds het schitterende We Have Made A Spark (2012) tot de beste singer-songwriters van dat land worden gerekend. De albums die volgden staan ook bol van de prachtigste liedjes en Bravado vormt geen uitzondering. Opnieuw weet Cousins je met vrijwel iedere song diep in het hart te raken.

Rock/Pop: Grimes – Miss Anthropocene
De Canadese Claire Boucher, alias Grimes, blijkt de huidige vriendin van tech-miljardair Elon Musk. Dat had ik niet zo snel bevroed, want de eigenzinnige electropopartieste leek zich in heel andere kringen te bewegen. Je kunt ook niet horen dat het zijn weerslag heeft op Miss Anthropocene, want al is haar vijfde album het meest toegankelijke tot nu toe, het is beslist geen album dat is gemaakt met een groter publiek als doel.

Blues/Soul/Jazz: Pat Metheny – From This Place
De Amerikaanse jazzgitarist Pat Metheny hoeft niets meer te bewijzen. Al vanaf midden jaren zeventig laat hij horen een uitzonderlijk originele stylist en componist te zijn, met een unieke plek in de Amerikaanse muziekwereld. From This Place is misschien niet zijn meest baanbrekende plaat, maar wel weer een gloedvol bewijs van zijn fenomenale kunnen.

Wereld: Dijf Sanders – Puja
Voor zijn jongste project trok de Belgische multi-instrumentalist Dijf Sanders naar de Himalaya, waar hij op diverse locaties opnames maakte met lokale musici, vocalisten en Tibetaanse vluchtelingen. Hij bouwde er een album met fraaie muziekstukken omheen, alle gewijd aan hindoeïstische en boeddhistische goden.