Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Joop van Rossem
vr 23 april 2021

Camilla Blue over taboe liefde jonge vrouw en oudere man

Luistertip

Vandaag lanceert Camilla Blue haar nieuwe single Silver Locks. Het nummer gaat over de relatie tussen een oudere man en een jonge vrouw. “Ik zie en voel zelf het geluk van zo’n relatie en dat is aan niemand uit te leggen. Mensen hebben vooroordelen, maar als je zelf samen in zo’n leven vol liefde leeft, vervagen de zogenaamde grenzen van de ‘ideale’ leeftijd.”

Over haar nieuwe single zegt ze: “Dit nummer schreef ik naar aanleiding van de verhalen die ik om me heen hoorde van vrienden en vriendinnen. Bestaat er zoiets als verboden liefde, vroeg ik me af. Ik was verbaasd hoeveel leeftijdsgenoten van me worstelen met een liefde die wordt tegengewerkt door hun omgeving. Hoeveel moeite veel jonge mannen nog steeds hebben als ze een man mee naar huis nemen, omdat ze daar verliefd op zijn. Maar idem dito geldt dit voor vrouwen, transgenders, diverse geloofsovertuigingen, kleur en afkomst en leeftijdsverschil. 
Wat mij inspireerde is, hoe kunnen de mensen in je omgeving oordelen over een gelukkige liefde waar zij zelf geen deel aan nemen. Het deed me een beetje denken aan een uitspraak van een cabaretier: hoe kan de paus tegen condoomgebruik zijn als hij zelf helemaal niet deelneemt aan het spel der liefde.”
  

De inmiddels 26-jarige Joyce Deijnen, zoals haar geboortenaam luidt, componeert, schrijft teksten, zingt, speelt piano en gitaar, en combineert andere artistieke kwaliteiten zoals schilderen en ‘performen’ met haar muziek. Haar debuutalbum Blue en opvolger Yellow zijn de eerste twee in een reeks van vier albums met kleurenthema’s die samen één gesamtkunstwerk vormen. Camilla Blue doet niet aan vaste stijlen en structuren. Voor haar is muziek een expressie van diepe innerlijke emoties en reflecties op de wereld om ons heen. Elke song schetst haar eigen wereld, met een eigen unieke klank en betekenis. Silver Locks is inmiddels de zesde single van het album Yellow, dat later dit jaar uitkomt. 
 
Camilla Blue is één van de geselecteerde toptalenten van Music Hub Brabant. Ze is doorgedrongen tot de halve finale van de Grote Prijs van Nederland, die vanwege de coronacrisis is uitgesteld. Samen met haar band bereid ze zich nu voor op een intensieve live-tour in 2021.