Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Bram van Schaik
do 16 september 2021

Comeback Peter Pan Speedrock

Blog

De vlag kan uit bij liefhebbers van speedrock want de comeback van Peter Pan Speedrock, naamgever van het genre, is aanstaande. Het Eindhovense rocktrio speelt 20 november een thuiswedstrijd tijdens de derde editie van het festival Helldorado in het Klokgebouw. Daar zijn verder optredens van onder andere At The Gates, Kadavar, The Picturebooks, DOOL en Temple Fang.

tektst Bram van Schaik; foto Alexandra Lier 

‘Ik moet ervan huilen’,  staat onder de reacties bij de aankondiging van het reünie-optreden op Facebook. ‘Van blijdschap dan, hè’, volgt er meteen achteraan. Het is straks vijf jaar geleden dat gitarist-zanger Pedro Speedrock, bassist Bartmann en drummer Bart na twee decennia en bijna tweeduizend shows een punt achter het hoofdstuk Peter Pan Speedrock zetten. Nederland, Europa, Noord-Amerika & Canada, Australië en Japan, het rocktrio liet overal zijn sporen na. En niet alleen dat, PPS was grondlegger en naamgever van het muzikale genre speedrock dat tientallen bands inspireerde zelf ook muziek te gaan maken.
 
Onverwacht
Wat velen hoopten, gaat nu gebeuren: de drie mannen gaan weer samen op het podium. Bassist Bartmann over de aanleiding: “Het vlammetje sluimerde al langer en laaide ongeveer een jaar geleden weer hevig op tijdens een onverwachte reünieshow.” De Eindhovenaren traden aan tijdens het door stichting No Guts No Glory georganiseerd festival Jankfest. Dat was speciaal op touw gezet voor een terminaal zieke vrouw, die als de trouwste fan van de band gold. “Muzikaal bleek dat alles er bij alle drie nog helemaal in zat. En het was erg gaaf om de hele club – band, crew en aanhang – na al die jaren weer eens bij elkaar te zien. Dat voelde niet alleen ouderwets fantastisch, het smaakte vooral naar méér.’’
 
Dikke Dennis
Ook de actualiteit speelt mee, aldus Bartmann: “Iedereen is zo onderhand wel weer aan een stevig feestje toe. Enne, we missen die Dikke uit Amsterdam natuurlijk hevig.” Dat laatst betreft ‘Dikke’ Dennis Overweg, tatoeëerder in de hoofdstad en sinds jaar en dag mascotte van het trio.
Peter Pan Speedrock is de trekpleister van Helldorado. Dat is een gedeeltelijke voorzetting van Speedfest, het festival dat de band zelf jarenlang organiseerde en waar het trio steevast ook optrad. Tot eind 2016 het doek viel, voor zowel band als festival, en ‘Eindhoven Rockcity’ zich weer in stilte hulde.
 
Tickets
Een Early Bird ticket voor Helldorado kost 39 euro en is vanaf 18 september 13.00 uur te koop via www.helldorado.nl. Wie later aanhaakt betaalt 45 euro. Prijzen exclusief 3,50 euro servicekosten.