Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Louis Nouws
wo 6 januari 2021

Drafts, de podcast van Luwten

Blog

Typhoon, DeWolff en Luwten staan met interviews in het komende nummer van Heaven magazine, dat 5 februari verschijnt, maar waar we natuurlijk al volop mee bezig zijn. Op 24 december bezocht fotograaf Han Ernest Tessa Douwstra, alias Luwten, in haar Nijmeegse studio/kantoor/huiskamer. Ze poseerde in een trui die ze gekocht had voor de video-opnames bij een van haar nieuwe nummers.

In het interview licht ze haar creatieve proces toe. Daarbij zijn haar computer en het programma Logic onmisbaar. “Nadat ik een set-up heb gemaakt voor een nummer ga ik tracks toevoegen. Instrumentale dingen, extra stemmen, en samples van iets dat ik heb opgenomen, de klank van metaal op metaal van een fietsketting bijvoorbeeld, of van geluiden die ik van een site haal. Die verknip en vervorm ik vaak nog, wat natuurlijk ook kan met een gitaarakkoord of een notenreeks op toetsen. Zulke fragmenten kan ik kopiëren, herhalen, nog eens vervormen. De mogelijkheden zijn eindeloos.”
 
Haar interesse in andere muzikanten en vooral in hun inspiratiebronnen en werkwijzen uit zich in haar podcast Drafts, waarmee ze het afgelopen jaar is gestart en die via haar site zijn te beluisteren. “Als ik met andere muzikanten praat gaat het in no time over dat soort zaken. Over hoe zij hun ideeën krijgen en uitwerken. Dus ik dacht waarom neem ik zulke gesprekken niet op. Dat is niet alleen leuk om te doen, het is ook interessant voor een groter publiek en ik bouw er een archiefje mee op.” Binkbeats, Eefje de Visser en San Holo beten het spits af.

De afleveringen van de podcast Drafts zijn te beluisteren via www.luwten.com