Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Tekst: Louis Nouws
wo 31 augustus 2022

Een bruisend weekend in Maastricht

Festivaltip

Drie dagen lang genieten van bekende acts en aankomend talent. Dat is festival Bruis dat komend weekend plaatsvindt in en rond de Muziekgieterij in Maastricht. Er zullen ook weer Heaven Sessions worden opgenomen, het initiatief van Heaven magazine en de Muziekgieterij om een flitsend platform te geven aan artiesten die onze aandacht verdienen (zie onder Sessions).

Op vrijdag 2 september zijn Midlake, Portland en Arsenal de headliners. Op zaterdag 3 september spelen Strand of Oaks, Noordkaap en Lucy Dacus. Zondag 4 september sluit het festival af met Selah Sue, Admiral Freebee en Sloper. Maar liefhebbers kunnen ook uitzien naar Dehd, Elephant, Tukan, Walt Disco en Cucamaras, om nog maar eens een kleine greep uit het aanbod te doen.
 
Bruis is er ieder jaar in het eerste weekend van september. De muzikale programmering wil zowel de doorgewinterde muziekliefhebber als de casual festivalganger aanspreken. Daar houdt het echter niet op. In een bourgondische stad als Maastricht doet het festival er alles aan om ook de gouden omlijsting nog meer te laten blinken. Bruis blinkt dan ook uit in een totaalbeleving, opgezet door muzikanten en artiesten voor hen die van het leven genieten.
 
Festival Bruis ontstond in 2007 toen de Muziekgieterij in opdracht van de gemeente Maastricht een popfestival ontwikkelde voor de stad. Maar liefst 15 jaar en drie locaties later landt het festival als een euregionale household name in de binnentuin van Muziekgieterij in Maastricht. Daarnaast zijn er ook twee binnenstages in de Muziekgieterij, gevestigd in een oud maar sfeervol gerenoveerd bedrijfsgebouw van Sphinx.
 
Ga je voor één dag naar Bruis Festival 2022 of blijf je het hele weekend hangen? De tickets voor vrijdag, zaterdag of zondag zijn €29 per dag. Een weekendticket is slechts €75. Dat is heel veel festival voor weinig geld. Zie de festivalsite voor het programma, tickets en alle verdere informatie.