Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Ludo Diels
vr 3 juni 2022

Heaven Sessions: Bodega

Luistertip

In april werd in de kleine zaal van de Muziekgieterij Bodega opgenomen als onderdeel van de Heaven Sessions. Een flamboyant gezelschap uit Brooklyn dat met hun tweede album Broken Equipment op tour was door Europa. Een revelatie met visueel vuurwerk en opzwepende korte nummers. De sessie staat nu online.

Bodega zelf noemt hun muziek rock and roll terwijl ze in de pers vaker worden getypeerd als punkband. Ben Hozie: “We zijn niet bezig met dit soort categorieën. We maken de liedjes die in ons opkomen. De titel Broken Equipment slaat op het feit dat er veel in onze samenleving kapot is en dat je de waarde van iets in de regel pas tot je doordringt als je geconfronteerd wordt met iets wat niet meer functioneert. Je zou het een metafoor voor deze tijd kunnen noemen. We hebben ons tijdens de lockdown te goed gedaan aan filosofie. En met name in de geschriften van Martin Heidegger komt die notie van het kapotte object en de waarde ervan naar voren. Die filosofie openbaart iets en is voor ons heilzaam gebleken. Fascinerend.” Maar heeft dit de liedjes ook beïnvloed? “Ja dat denk ik wel”, zegt stand-up drummer en wildebras Tai Lee lachend. “We hebben een liedje gemaakt waarin Seneca voorkomt. Eigenlijk ook een knipoog naar een straat in onze buurt in Brooklyn. Muzikaal gebeurt er in onze neighborhood veel. Een aantal bands zijn als het ware afgetakt van Parquet Courts, die het al jaren heel goed doen. Wij bevinden ons ook in die scene. We komen allemaal uit de visuele kunsten. Ben maakt als regisseur ook films. Bodega is muziek om bij te moshen, te denken en zelfs bij weg te dromen.

Over Heaven Sessions
Poppodium Muziekgieterij in Maastricht en muziektijdschrift Heaven magazine geven een podium aan gevestigde namen en jong talent in Heaven Sessions. De sessies, die bestaan uit een kort optreden en een uitgebreid interview, worden online gepubliceerd. Op Best Kept Secret (10, 11 en 12 juni) zullen elke dag van 11.00 tot 17.00 uur Heaven Sessions worden opgenomen. De exacte line-up is nog niet bekend.