Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
do 18 juni 2020

Home recording: Jack Poels

Luistertip

Het titelnummer van zijn soloalbum Blauwe Vaer is geen thuisopname in strikte zin. De opname vond plaats in een plaatselijke kroeg. Zonder publiek, want kroegen waren toen nog verboden terrein. En in het Nederlands, een geste van Poels voor alle niet-Limburgers.
foto Dorien Hein

De première van Poels’ soloalbum vond plaats op zondag 5 januari van dit jaar in TivoliVredenburg in Utrecht, bij het 20-jarig jubileum van ons magazine. Naast Poels traden ook I Am Oak en Judy Blank op. Een mooie muziekmiddag en voor veel mensen waarschijnlijk het eerste en voorlopig laatste live-optreden van dit jaar. Maar dat wisten we toen nog niet.
 
Dat Jack er zou zijn lag eigenlijk voor de hand. Hij is een van de artiesten met wie we een lange geschiedenis delen. Onze redacteur wijlen Geert Henderickx en Jack Poels waren bevriend. Redacteur Ludo Diels maakte samen met hen ooit een muzikale reis door de Mississippi-delta, compleet met bezoek aan Graceland en de Sun-studio.
 
Toen we hoorden dat Jack bezig was met een soloalbum kristalliseerde het idee om er voor het blad en het jubileumconcert ‘iets’ mee te doen. We reisden af naar Boxmeer, naar de studio van BJ Baartmans. We proefden de sfeer, Han Ernest maakte foto’s, we spraken elkaar in een ontspannen sfeer. Jack sierde de cover van ons jubileumnummer dat in december vorig jaar verscheen, met daarin ook een mooi interview met hem.
 
Na afloop van de muziekmiddag, op die vijfde januari, onthulden we in klein gezelschap twee portretfoto’s van Geert Henderickx en zijn vrouw Eveline Diels in een van de kantoren van TivoliVredenburg. Het was het besluit van een bijzondere middag en het beslag van een bijzondere vriendschap.