Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
vr 8 januari 2021

Jack Poels’ Hartevrouw

Luistertip

We beginnen het jaar goed met een nieuwe single en video van Jack Poels genaamd Hartevrouw, én de aankondiging van zijn tweede soloplaat II die gaat uitkomen op vrijdag 26 februari.

Net als bij voorgaande single Straks, die ook op het album is te vinden, is de hoofdrol in bijgaande video weer weggelegd voor een schilderij van Jack Poels. Want zoals veel van zijn volgers weten is de Limburger naast zanger, liedjesschrijver en poëet, ook verdienstelijk kunstschilder.
 


In maart 2020 bracht Jack Poels het soloalbum Blauwe Vear uit. Dat viel niet alleen in goede aarde bij pers en publiek – OOR noemde het album ‘wonderschoon’ en Heaven magazine ‘veertig minuten puur luistergenot’. De verse solocarrière beviel Jack Poels kennelijk zo goed, dat nog geen jaar na Blauwe Vear op 26 februari zijn tweede album volgt met de eenvoudige maar passende titel II. Hartevrouw is het openingsnummer van dat album.

Door alle covid-restricties en gecancelde tours is Poels in 2020 meer gaan schrijven en schilderen. “Blauwe Vear schreef ik voor het virus. Deze schreef ik tijdens. Toen was er nog niks aan de hand. Hoe het er straks uit gaat zien weet nu ook niemand. Ik denk beter. Gelouterd door alles wat we nu meemaken. Van het eerste liedje op het album Hartevrouw, waarin er hardop gedroomd wordt van het misschien wel nooit meer op vakantie kunnen gaan en daar vrede mee hebben, tot het laatste liedje Kom Megje Zing, over ’n reis die begint. Verzameld in twaalf liedjes op het nieuwe album II. II als in het tweede solo album, maar ook als symbool van de pauzestand waarin we nu zitten. Totdat er straks weer iemand op play drukt.” Aldus Jack Poels.

II van Jack Poels verschijnt op Snowstar Records