Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
vr 18 juni 2021

Judy Blank in duet met Dylan Earl

Luistertip

Singer-songwriter Judy Blank deelt haar nieuwe single en video 'Never Said A Word’ een duet met de Amerikaan Dylan Earl met wie ze het ook schreef. De single beleeft zijn fysieke release als 7inch op Record Store Day dat dit jaar op 17 juli is.

Judy Blank en Dylan Earl ontmoeten elkaar vorig jaar herfst in de Ozark Mountains in Earls thuisstaat Arkansas. Ze reden door de bergen, filosofeerden over het leven en dronken margarita's. Ze ontdekten dat ze een passie deelden voor old school countrysongs en begonnen al snel samen te schrijven. Blank: “Toen Dylan en ik elkaar ontmoetten hadden we meteen een klik. Hij is charmant, scherp gekleed, eigenzinnig, my kind of guy.”
“De eerste keer dat ik hem hoorde zingen kreeg ik kippenvel. Ik heb altijd iets gehad met muziek uit de jaren zestig en zeventig en Dylans stem werkt als een tijdmachine. We schreven de countryballad Never Said A Word in minder dan twee uur. We zijn allebei een paar decennia te laat geboren, haha. Hij is daarin een beetje meer toegewijd dan ik. Hij heeft thuis geen wifi en hij kijkt nog steeds films op VHS.”
 
Blank en Earl namen Never Said A Word op in de Electrosaurus Studio’s in hartje Utrecht. Geproduceerd door Pablo van de Poel (DeWolff) met hulp van Stefan Wolfs en leden van Chatham County Line die toevallig hun vrije dag doorbrachten tijdens het touren met levende legende Judy Collins.

Blank “Never Said A Word is een lied over twee mensen die dezelfde gebroken droom delen. Het gaat over iets verliezen dat nooit van jou was, en vooral beseffen dat je ergens in het verleden een verkeerde afslag hebt genomen. Het verlangen verdwijnt nooit. We hebben geprobeerd dit gevoel vast te leggen door onze ochtendroutines aan beide kanten van de wereld te filmen. Dylan in de VS, ik in Nederland. Het is grappig, we blijken onze koffie op dezelfde manier te zetten.”