Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Festivaltip

Tekst: Louis Nouws
wo 8 maart 2023

Muziek op Kaboom Animation Festival

Festivaltip

Wie houdt van animatie en muziek kan van 24 maart tot en met 2 april zijn haart ophalen. Dan is het Kaboom Animation Festival 2023 in Amsterdam, Utrecht en online. Het programma bestaat onder meer uit 2D en 3D-animaties, VR, games, Expended Animation, een show rond perfectie in seks en animatie en diverse muzikale titels. Die lichten we er alvast uit.

De klassieke anime Perfect Blue (foto boven), het debuut van topregisseur Satoshi Kon, is een psychologische thriller over een popzangeres/actrice die wordt gestalkt door een obsessieve fan.
 
In Michael Enbrunners Death Van tourt een spacerockduo door een miniatuurwereld, bevolkt door surrealistische figuren die worden bedreigd door een angstaanjagend wezen.
 
Het bekroonde In Harmony van 3D animator Markus Øvre speelt zich af in een wereld waarin mensen alleen kunnen communiceren met muziekinstrumenten of door geluiden te maken met hun lichaam.
 
In de klassieke komedie The Tune van Bill Plympton moet songwriter Del om zijn baan en zijn relatie met vriendin Didi te redden, het perfecte nummer componeren voor zijn afschuwelijke baas Mr. Mega.
 
Sex, birth, fire & fingerprints in de korte, experimentele animatie The Curse of the Voodoo Child van Steven Woloshen op de klanken van Jimi Hendrix.
 
Met Sunset Singers over twee oudere amateurzangers in Hongkong geeft Jessica Poon met animaties en documentaire beelden commentaar op de politieke situatie in de Chinese stad. 
 
Kaboom Animation Festival van 24 maart t/m 2 april in Amsterdam, Utrecht en online: raadpleeg de festivalsite voor het programma en tickets.