Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Louis Nouws
vr 11 augustus 2023

Tangarine on tour

Blog

Het is de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks weer gelukt een album te maken dat niet te vergelijken is met hun eerdere werk. Met de kenmerkende tweestemmige harmonieën en sterke melodielijnen voelen de songs levendiger en frisser, met referenties naar de westcoast en softrock uit de jaren zeventig. Dit najaar Touren ze zeer uitgebreid door het land.

Blank Cassette van Tangarine bevat onder andere de singles Big Star en City To The Country, die het afgelopen jaar al veelvuldig te horen waren op radio en tv. De songs zijn goede voorbeelden van hoe Tangarine zich blijft ontwikkelen. Geen enkele Tangarine-plaat lijkt immers op de vorige.

“Het mooie aan albums maken is dat wanneer het is afgerond, je weer opnieuw mag beginnen. Toen we ons laatste album uitbrachten lag er een periode voor ons waarin we op zoek gingen naar een nieuw muzikaal hoofdstuk. Dit keer voelden we veel minder druk om snel iets uit te brengen en namen we rustig de tijd om op zoek te gaan naar waar we muzikaal heen wilden.”
Voor de opnames werkten de broers samen met producers Martijn Groeneveld en Christon Kloosterboer. Ook spelen veel gastmuzikanten mee onder wie jazzsaxofonist Benjamin Herman in Still Kids.
 
Tangarine live: zie voor locaties en data: www.tangarine.nl.