Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
wo 29 november 2023

The Tibbs: Ain’t It Funny

Luistertip

Keep It To Yourself, het nieuwe album van de The Tibbs, verschijnt op 26 januari. Maar de eerste single/video Ain't It Funny van het vintage soulcombo uit Amsterdam is hier al te zien/te horen. Een onvervalste soulstamper.

Volgens de band gaat Ain’t It Funny over een gevoel van machteloosheid. Sommige problemen in de wereld – denk aan de opwarming van de aarde, klimaatverandering, racisme – lijken te groot om alleen aan te pakken en dat kan ervoor zorgen dat je je klein voelt. Hebben de dingen die we in ons dagelijks leven doen echt invloed op het grotere geheel?”
 
Geproduceerd door Paul Willemsen (Michelle David, Beans & Fatback) en gemasterd in Nashville door soulveteraan Bob Olhsson, die destijds vinyl voor Motown maakte, is Keep It To Yourself het derde album van de band. Het bevat twaalf nummers die je meenemen naar de gouden dagen van de soulmuziek. Bereid je voor op een groovy, soulvolle odyssee met een van de beste en meeslependste soulbands van Nederland.
 
The Tibbs is een groep doorgewinterde muzikanten die inspiratie putten uit de tijdloze muziek van de jaren zestig en graag de emotionele diepgang en rauwe authenticiteit van de klassiekers uit die tijd kanaliseren. Onder leiding van hun charismatische zangeres en ondersteund door een krachtige line-up van drums, gitaar, bas, orgel en een driedelige blazerssectie, doen ze het publiek versteld staan met hun liveoptredens.
 
In 2016 markeerde hun eerste lp Takin' Over hun debuut bij het in Milaan gevestigde label Record Kicks. Eind 2018 besloot zangeres Elsa Bekman zich te concentreren op een solocarrière en The Tibbs begonnen hun zoektocht naar een waardige opvolger. De verbazingwekkende zangeres Roxanne Hartog en de band kwamen voor het eerst samen mopt hun tweede album Another Shot Fired (2020). Met Keep It To Yourself zetten ze hun soul journey voort. Ben je klaar voor The Tibbs?