Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 28 juni 2021

Albums van week 26

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
JP Harris’ Dreadful Wind And Rain – Don’t You Marry No Railroad Man
JP Harris’ Dreadful Wind And Rain is de naam waaronder de Amerikaanse singer-songwriter en banjospeler JP Harris samenwerkt met de fiddler Chance McCoy, bekend van onder meer Old Crow Medicine Show. Samen storten ze zich op een tiental meer en minder bekende Appalachen traditionals.
 
Rock/Pop
Lucy Dacus – Home Video
Op haar derde en meest persoonlijke album tot nu toe laat de Amerikaanse Lucy Dacus zich van haar meest veelzijdige kant zien, waarbij ze niet slechts een hele reeks hartverscheurende popballades brengt, maar ook diverse indierockliedjes, die laten horen dat haar brede talent in alle stijlen inzetbaar is.
 
Blues/Soul/Jazz
Cedric Burnside – I Be Trying
Toonde Cedric Burnside zich op eerdere releases al een waardige telg van de befaamde uit de Mississippidelta afkomstige bluesfamilie, op I Be Trying drukt hij sterker dan ooit een heel eigen stempel op de blues. Onmiskenbaar in de lijn van zijn grootvader R.L. Burnside, maar met een grotere melodische component.
 
Wereld
Namgar - Nayan Navaa
Afkomstig uit de Russische deelrepubliek Boerjatië aan de noordgrens met Mongolië, is Namgar een vernieuwende folkrockband rondom zangeres Namgar Lkhasaranova. De New York Times bestempelde haar als een Mongoolse Björk. Dat is wat kort door de bocht, maar illustreert dat Namgar nieuwe dimensies toevoegt aan de muziek uit die contreien.