Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

wo 1 april 2020

Albums van week 14

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Jack Poels – Blauwe Vear
Rowwen Hèze-voorman Jack Poels liep al lang rond met het idee een soloalbum op te nemen. Niet dat hij zijn ei niet kwijt kon op de platen van de band, want ieder album telt naast alle feestnummers ook diverse meer bespiegelende liedjes. Maar een heel serieus singer-songwriteralbum onder Rowwen Héze-vlag zou wat te veel van het goede zijn. Vandaar dit uiterst persoonlijke album onder eigen naam.

Rock/Pop: Half Waif – The Caretaker
Recentelijk was ze als toetseniste te horen op Marigold, het jongste album van americana-band Pinegrove. Nu brengt Nandi Rose Plunkett onder haar artiestennaam Half Waif een pracht van een popplaat met bijzonder fraaie elektronische singer-songwriterpop die haar veelzijdige talent als zangeres en liedjesschrijver volledig onderstreept.

Blues/Jazz/Soul: Kassa Overall – I Think I’m Good
De wijze waarop de New Yorkse jazzdrummer en rapper Kassa Overall op zijn tweede album I Think I’m Good jazz en hiphop combineert klinkt totaal anders als wat bijvoorbeeld Guru 25 jaar geleden deed met Jazzmatazz. Vrijer, gedurfder, zeker zo aantrekkelijk en helemaal van deze tijd.

Wereld: Tamikrest – Tamotaït
Tinariwen mag dan de groep zijn die de Noord-Afrikaanse woestijnrock op de kaart heeft gezet, onze favoriete band in dit genre is het Malinese Tamikrest, al was het maar door de vernuftige manier waarop ze westerse rockelementen in hun muziek verwerken zonder aan authenticiteit in te boeten. Tamotait is weer een bijzonder mooi bewijs.