Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 9 augustus 2021

Albums van week 32

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Yonder Boys – Acid Folk
Hadden we recent het uitstekende Deens/Portugees/Amerikaanse americana-trio The Burnt Pines, met de uit Berlijn afkomstige Yonder Boys, met leden uit Australië, Amerika en Chili, staat een al even kosmopolitisch trio op. Acid Folk is hun debuut met een vooruitstrevend soort alternatieve bluegrass waar wij de pet voor afnemen.
 
Rock/Pop
Torres – Thirstier
Met Thirstier is Mackenzie Scott alias Torres alweer aan haar vijfde album toe en nooit klonk ze zelfverzekerder dan op deze nieuwe verzameling dynamische en gevarieerde indierocksongs, waarop haar prachtige stem en vaardige hand van schrijven optimaal tot hun recht komen.
 
Blues/Soul/Jazz
Durand Jones And The Indications – Private Space
Liet Indications-zanger Aaron Frazer begin dit jaar op Introducing… Aaron Frazer al horen ook op eigen benen voorbeeldige retrosoul te kunnen brengen, in combinatie met Durand Jones getuigt Private Space voor de derde keer dat ze samen nagenoeg onverslaanbaar zijn. Het is hun meest gestroomlijnde plaat tot nu toe.
 
Wereld
El Michels Affair Meets Liam Bailey – Ekundayo Inversions
Verraste El Michels Affair een half jaar geleden met het zwaar door Indiase muziek beïnvloedde album Yeti Season, op Ekundayo Inversions werkt het New Yorkse rhythm-and-bluescollectief samen met de Britse reggaezanger Liam Bailey op een uitermate verleidelijk album waarop reggae en dub de boventoon voeren.