Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 31 januari 2022

Albums van week 5

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Pinegrove – II:II
Toetseniste Nandi Rose Plunkett mag dan zo te zien geen deel meer uitmaken van de band, ze is te druk met haar eigen solocarrière als Half Waif, heel anders is Pinegrove daar niet van gaan klinken. Nog altijd grossiert de groep rond voorman Evan Stephens Hall in een uniek soort indie-americana dat je niet gauw onberoerd laat.
 
Rock/Pop
Tara Nome Doyle – Værmin
Diepe emoties worden ook beroerd op Værmin, het tweede album van de Noors-Ierse Tara Nome Doyle. Laat je niet afschrikken doordat ieder songtitel naar een ongedierte verwijst, de diepzinnige liedjes zijn bezwerend mooi.
 
Blues/Soul/Jazz
Black Flower – Magma
Opnieuw overtuigt het Belgische nujazzkwintet Black Flower met hun sterk door afrobeat en ethiojazz beïnvloedde muziek. Op Magma maakt met name de nieuwe toetsenist Karel Cuelenare (ook bekend van John Ghost) indruk met zijn inventieve spel.
 
Wereld
Imarhan – Aboogi
De Algerijnse Toearegband Imarhan klonk op hun eerste twee albums voor Westerse oren veel toegankelijker dan veel van hun woestijnrock-concurrenten. Op Aboogi is dat niet anders. Het is een soort woestijnfolk waarnaar het uitermate fijn luisteren is in de woonkamer.