Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 12 september 2022

Albums van week 37

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Voltage – Tomorrow Hits Today
Met hun nieuwe album Tomorrow Hits Today zet de Helmondse rootsrockgroep Voltage een flinke stap vooruit. Frontman Dave Vermeulen bewijst zich al jaren als een van de beste zangers in dit segement en met de komst van een nieuwe line-up rond leadgitarist en mede-liedjesschrijver Ruard Sanders zijn de songs nog weer wat beter en gevarieerder geworden.
 
Rock/Pop
Built To Spill – When The Wind Forgets Your Name
In de dertig jaar van hun bestaan zette het Amerikaanse Built To Spill zelden een voet verkeerd. In eigen land behoorlijk succesvol, bleef de band daarbuiten toch vooral een cultgroep. Met When The Wind Forgets Your Name levert Built To Spill een van hun mooiste platen af, wellicht mede vanwege de psychedelische glans die ze hun puike liedjes meegeven
 
Blues/Soul/Jazz
Sudan Archives – Natural Brown Prom Queen
Met het album Athena zette Brittney Parks in 2019 een zeer geslaagde eerste stap onder haar artiestennaam Sudan Archives. Vergeleken met opvolger Natural Brown Prom Queen is dat echter niet meer dan een jeugdwerk, zozeer is ze de afgelopen drie jaar gegroeid als componiste, producer en r&b-zangeres. Eigenzinnig en hypnotiserend, is Sudan Archives klaar om de wereld te veroveren.
 
Wereld
Cimarrón – La Recia
De Colombiaanse folkgroep Cimarrón bestaat al 22 jaar en maakt zogenaamde joropo-muziek uit de laagvlake van de Orinoco-rivier. La Recia is hun vierde album, waarbij de nadruk ligt op de stem van frontvrouw Ana Veydó, omgeven door snaarinstrumenten als cuarto en harp, ondersteund door lichte percussie. De mix van Colombiaanse folk met Afrikaanse en Europese elementen geeft Cimarrón een verslavende eigen sound.