Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 22 mei 2023

Albums van week 21

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Paul Simon – Seven Psalms
Niet te vergelijken met enige andere plaat uit zijn lange carrière, is Seven Psalms een folksuite van 33 minuten. Weliswaar opgebouwd uit zeven stukken (psalmen) die allemaal even mooi zijn, maar niet individueel aan te snijden. De plaat is religieus en spiritueel, maar geen uitgesproken reli-plaat. Wel een die volop getuigt van zijn grote kunstenaarschap.
 
Rock/Pop
The Murlocs – Calm Ya Farm
Beschouwden we The Murlocs aanvankelijk als niet meer dan een hobbybandje van King Gizzard & The Lizard Wizzard-vocalist Ambrose Kenny-Smith, met Calm Ya Farm zijn ze al toe aan hun zevende album. Je moet niet niet vreemd opkijken als ze met hun heerlijk rootsy rockgeluid KG&TLW gaan overvleugelen.
 
Blues/Soul/Jazz
Idema/Serierse Quartet – Cloud Studies
Zoals de titel aangeeft zijn wolken de inspiratie voor dit tweede album van het jazzkwartet rond gitarist Gijs Idema en vocalist Anna Serierse. De combinatie van Idema's ragfijne gitaarspel en Serierse's luchtige zang creeërt een sfeer alsof je tussen wolken zweeft.
 
Wereld
Tinariwen – Amatssou
Het Algerijnse Tinariwen mag dan niet meer de enige woestijnrockband van naam zijn, ze waren de eersten die hier bekendheid verwierven en ook het nieuwe Amatssou getuigt weer van de onverbiddelijke klasse van deze toeareg-musici. Die ook onder productionele leiding van Daniel Lanois vooral als zichzelf klinken.