Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 16 oktober 2023

Albums van week 42

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Yellofox – For The Dreamers
Met For The Dreamers levert de Haagse band Yellofox een tweede album af met mooie smaakvolle folkpop. Knap is de wijze waarop de band een eigen gezicht laat zien terwijl de Westcoast-invloeden onmiskenbaar zijn. Door zich vooral te richten op voortreffelijke melodieuze liedjes, is Yellowfox een aanwinst in de vaderlandse americana-scene.
 
Rock/Pop
L’Rain – I Killed Your Dog
I Killed Your Dog is het derde album van Taja Cheek onder de noemer L’Rain. En opnieuw is het een bijzonder fraaie, artistiek hoogstaande popplaat die een uniek eigen gezicht laat zien, dat met weinig andere te vergelijken is en niettemin weinig moeite hoeft te doen om een breed publiek aan te spreken.
 
Blues/Jazz/Soul
Jamila Woods – Water Made Us
Ook op haar derde album toont Jamila Woods zich een van de grootste talenten in de hedendaagse r&b/soul-scene. Net als op voorgangers HEAVN en Legacy! Legacy! is Woods schatplichtig aan grote zwarte artiesten en kunstenaars die haar voorgingen, al giet ze dat in haar onbetwist meest persoonlijke album tot nu toe.
 
Wereld
Bixiga 70 – Vapor
Qua instrumentale Braziliaanse soulfunk gaat er de laatste tien jaar niets boven de groep Bixiga 70 uit São Paulo. Onmiskenbaar Zuid-Amerikaans, maar tevens met sterke Afrikaanse invloeden, niet in de laatste plaats door de inbreng van een potente blazerssectie.