Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 11 maart 2024

Albums van week 11

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Marry Waterson & Adrian Crowley – Cuckoo Storm
Marry Waterson vond het aanvankelijk lastig om in de voetsporen te treden van wijlen haar moeder Lal Waterson. Langzaam is ze echter in die rol gegroeid en is ze als zangeres en songwriter een waardige opvolger. In duo’s voelt ze zich evenwel het meest op haar gemak en na prachtalbums met Oliver Knight, David A, Jaycock en Emily Barker, gaat ze voor Cuckoo Storm een zeer geslaagde samenwerking aan met de gevierde singer-songwriter Adrian Crowley.
 
Rock/Pop
Kim Gordon – The Collective
Waar de heren van Somic Youth tegenwoordig redelijk toegankelijke rockalbums maken, levert Kim Gordon nog altijd behoorlijk weerbarstig plaatwerk af, al zorgt haar underground-sensualiteit ervoor dat ze toch meeslepend blijven. Het spannende The Collective is misschien wel haar beste post-Sonic Youth-album tot nu toe.
 
Blues/Soul/Jazz
Ariana Grande – Eternal Sunshine
Ik moet eerlijk bekennen dat ik tot enkele jaren terug altijd neerkeek op de r&b-pop van Ariana Grande. Albums als Sweetener (2018) en thank you, next (2019) waren echter dusdanig sterk dat er aan haar talent geen ontkomen meer was. En dat geldt nog meer voor Eternal Sunshine, een zeer volwassen plaat met een aaneenschakeling van prachtliedjes.
 
Wereld
Maria Mazzotta – Onde
De Zuid-Italiaanse Maria Mazzotta zou je kunnen kennen als frontvrouw van de fenomenale Canzonière Grecanico Salento. Op haar solo-cd Onde geeft ze met behulp van onder anderen Bombino en Volker Goetz een bijna postrock-achtige draai aan haar folkrock die zeer indrukwekkend genoemd kan worden.