Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 25 maart 2024

Albums van week 13

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Adrianne Lenker – Bright Future
In een uitzonderlijk rijke week had ik hier zo voor vijf andere dames kunnen kiezen. Niettemin is Bright Future zo’n bekroning van Lenkers solocarrière tot nu toe, dat haar selectie niet meer dan logisch is. Niet alleen weet ze de luisteraar nog dieper te raken dan hiervoor, maar haar liedjes zitten ook melodisch sterker in elkaar dan ooit.
 
Rock/Pop
Julia Holter – Something In The Room She Moves
Hoewel het misschien lijkt alsof het vorige album van Holter zes jaar geleden was (Aviary; 2018), maakte ze in de tussentijd met Alex Temple en het Spektral Quartet het album Behind The Wallpaper (2023) en de soundtrack voor de hooggeprezen film Never Rarely Sometimes Always (2020). Met Something In The Room She Moves keert ze terug met artpop die filmischer lijkt dan ooit.
 
Blues/Jazz/Soul
Diverse Artiesten – Beehive Breaks
Het is het label Numero Group wel toevertrouwd een heerlijke compilatie in elkaar te steken van merendeels behoorlijk obscure vrouwelijke soul- en funkartiesten die hier een vuur etaleren dat je zelden tegenkomt.
 
Wereld
N’dongo Lô & Le Groupe Jamm – Aduna
Dit derde album van de Senegalese zanger N’dongo Lô verscheen oorspronkelijk eind 2004 op cassette in Senegal, een maand voordat hij overleed aan de ziekte die hem reeds teisterde toen hij deze opnamen maakte. Aduna laat horen dat Lô met zijn band tot de Senegalese mbalax-top behoorde, al was het voor hem te laat om er nog de vruchten van te plukken.