Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 1 april 2024

Albums van week 14

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/folk
Secret Sisters – Mind, Man, Medicine
Laura Rogers en Lydia Slagle (née Rogers) hadden de pech dat het begin van hun carrière samenviel met de opkomst van andere zingende zussen: First Aid Kit. Onderhand is zonneklaar dat beide acts prima naast elkaar kunnen bestaan. Na twee albums met T Bone Burnett en twee met Brandi Carlile, werd Mind, Man, Medicine opgenomen met John Paul White en een gastrol voor Ray Lamontagne
 
Rock/Pop
The High Llamas – Hey Panda
Het is al zo’n acht jaar stil geweest rond The High Llamas. Met Hey Panda keert de band rond Sean O’Hagan terug met misschien wel hun beste album. Waar de Llamas in hun beginjaren een soort Beach Boys light waren, geven ze daar op Hey Panda een eigen draai aan die zowel bijzonder mooi is als ook vernieuwde diepgang verraadt. Met medewerking van Fryars, Bonnie Prince Billy en Rae Morris.
 
Blues/Soul/Jazz
Tierney Sutton and San Gabriel 7 – Good People
Alle negen albums die de Amerikaanse jazzzangeres Tierney Sutton uitbracht vóór dit met het Californische jazzensemble San Gabriel 7 opgenomen Good People, werden genomineerd voor een Grammy. Het zou zeker niet onverdiend zijn als Good People het tiende album in de rij wordt, want het toont Suttons kwaliteiten op hun best: speels, veelzijdig en oldskool zonder nostalgisch te zijn.
 
Wereld
Marjan Vahdat – The Eagle Of My Heart
Een album voor fijnproevers van de Iraanse zangeres en balling Marjan Vahdat, dit geheel a capella gezongen The Eagle Of My Heart. Meer nog dan op haar andere albums of die van haar zus Masha, ligt de nadruk op de Perzische gedichten die de basis van haar liederen vormen. Haar zang is zo betoverend mooi en krachtig dat instrumentale begeleiding niet wordt gemist.