Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 15 april 2024

Albums van week 16

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Aaron West And The Roaring Twenties – In Lieu Of Flowers
Er mag dan in zijn band niemand zijn die Aaron West heet, maar met frontman Dan Campbell bezit deze indie/americana folkrockact niettemin een uitermate talentvolle liedjesschrijver en zanger/muzikant. Campbell lijkt met de derde lp - In Lieu Of Flowers - tot volle bloei te zijn gekomen.

Rock/Pop
English Teacher – This Could Be Texas
Er verschenen al enkele ep’s van de band, maar nu debuteert de uit Leeds afkomstige indiegroep English Teacher met het album This Could Be Texas. De band onthult zich hiermee meteen als een van de meest getalenteerde groepen die wij in jaren uit het VK hoorden. Het gemak waarmee dit kwartet de ene na de andere prachtsong brengt - liedjes die tegelijkertijd eigenzinnig maar ook toegankelijk zijn - is hoogst opmerkelijk.

Blues/Soul/Jazz
Dustin O’Halloran – 1001

Dat de Amerikaanse pianist en ambientcomponist Dustin O’Halloran uiteindelijk bij Deutsche Grammophon op zou duiken, is niet zo verwonderlijk. Na het pianoalbum Silfur uit 2019, is 1001 een wondermooie, orkestrale ambientplaat die liefhebbers van zijn werk met A Winged Victory For The Sullen en daarbuiten beslist zal aanspreken.

Wereld
Nancy Vieira – Gente

Wie nog immer treurt om het verlies van die grote Kaapverdische zangeres Cesária Évora raden wij dringend aan het oor te luisteren leggen bij haar eilandgenote Nancy Vieira. Op haar nieuwe album Gente geeft Vieira een eigen invulling aan de Kaapverdische muziek die net even anders is, maar zeker zo mooi.