Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 29 april 2024

Albums van week 18

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Charley Crockett - $10 Cowboy
De Texaan Charley Crockett mag dan al zo’n tien jaar tot een van de veelbelovende nieuwe countryartiesten gerekend worden, met $10 Cowboy overtreft hij alles wat hij eerder heeft gedaan. Hij ontpopt zich als een van de beste, meest soulvolle singer-songwriters in het moderne country- en americana-segment.

Rock/Pop
St. Vincent – All Born Screaming
Annie Clark's bekendste song mag dan Cruel Summer zijn, een lied dat zij samenschreef met Taylor Swift, maar dat wil zeker niet zeggen dat zij een alt.rock versie van Swift wil zijn. Onomstotelijk bewijs daarvoor is haar nieuwe album All Born Screaming. Waar Swift zich toch vooral als exquise pop singer-songwriter bewijst, vaart St. Vincent een beduidend stekeliger alt.rock-koers die alle kanten van haar persoonlijkheid belicht.

Blues/Soul/Jazz
Judith Hill – Letters From A Black Widow
Hoewel ik moet bekennen niet eerder van Judith Hill gehoord te hebben, is haar staat van dienst indrukwekkend; ze werkte onder andere samen met Michael Jackson, Prince, Elton John en Spike Lee. Indrukwekkend is ook dit nieuwe, autobiografische album, gevuld met pittige funk en soul van een zangeres die absoluut gehoord moet worden.

Wereld
Ana Lua Caiano – Vou Ficar Neste Quadrado
Nee, Ana Lua Caiano is niet het zoveelste nieuwe Portugese fadotalent. Ze is daarentegen een baanbrekende Portugese zangeres, liedjeschrijfster en muzikante die traditionele Portugese muziek van dusdanige nieuwe impulsen voorziet dat haar debuutalbum Vou Ficar Neste Quadrado een geheel nieuwe kijk geeft op wat Portugese folk- en popmuziek vermag te zijn.