Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 17 juni 2024

Albums van week 25

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/folk
Landless – Lúireach
Met de vier vrijwel a capella zingende dames van Landless voegt de Ierse folkscene weer een buitengewoon fraaie loot toe aan de bloeiende kring waartoe we ook Lankum en ØXN rekenen. Lúireach is het tweede album van de dames en hoewel hun messcherpe samenzang iets traditioneler ingestoken lijkt, zorgt de spaarzame begeleiding voor een unieke eigen sfeer.

Rock/Pop
John Cale – Poptical Illusion
Hoewel de zeven jaar die tussen John Cale's vorige twee albums zat, toepasselijk leek voor iemand die de tachtig gepasserd was, verrast hij door net een jaar na Mercy alweer met een opvolger te komen: Poptical Illusion. De drang om de laatste jaren van zijn leven goed te besteden leidt niet alleen tot veel nieuw werk, maar ook tot enkele van de meest geslaagde platen uit zijn oeuvre.

Blues/Soul/Jazz
Wim Mertens – Ranges Of Robustness
De Belgische componist en toetsenist Wim Mertens doet al ruim veertig jaar van zich spreken als een van de bekendste minimalisten in de neoklassieke muziekscene van de Lage Landen. Dat hij van geen ophouden weet, bewijst het fraaie Ranges Of Robustness, waarop hij met twintig medemuzikanten 51 minuten even robuuste als meeslepende muziek neerzet.

Wereld
Olcay Bayir – Tu Gulî
De Turks-Koerdische Olcay Bayir wordt in het Westen beschouwd als de koningin van het Anatolische lied. Op haar nieuwe, derde album Tu Gulî, zingt ze met haar innemende stem tien traditionals, afwisselend in het Koerdisch, Turks en Armeens, die ze moeiteloos naar zich toe trekt, ondersteund door fris klinkende begeleiders.