Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Louis Nouws
vr 10 februari 2023

Benefietconcerten voor slachtoffers aardbevingsramp

Blog

Op 14, 17 en 22 februari vinden in Amsterdam en Rotterdam benefietconcerten voor Turkije en Syrië plaats. Samen met De Meervaart, De Doelen en Podium Mozaïek organiseren initiatiefnemers zangeres Meral Polat en concertorganisator Mystiek Productions drie benefietconcerten. Onder meer Kovacs, Naaz, Meral Polat en Warsim Aslan zullen optreden. Fidan Ekiz en Jan Douwe Kroeske nemen samen de presentatie voor hun rekening. De volledige opbrengst van de concerten gaat naar Giro 555 voor de slachtoffers in het rampgebied.

Foto Meral Polat Trio door Maarten Mooijman

De vreselijke beelden van de gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië raken ons allemaal. Het dodental loopt hard op, inmiddels boven de 21.000. Hele gebieden liggen in puin en grote aantallen mensen zijn nog vermist. Ook in Nederland zijn velen onzeker over het lot van familieleden en bekenden in het getroffen gebied. Zangeres en actrice Meral Polat. “Er zijn al talloze initiatieven in gang gezet om kleding en goederen naar het rampgebied te brengen. Op dit moment is er vooral heel veel geld nodig, zodat de professionele instellingen genoeg middelen hebben om ter plekke noodhulp te bieden.”

Koop een ticket en steun zo Giro 555
De gehele opbrengst van de benefietconcerten gaat naar Giro 555. De organisaties achter Giro 555 werken dag en nacht om zoveel mogelijk slachtoffers van deze ramp te helpen. Dit zijn onder andere het Rode Kruis, Stichting Vluchteling, CARE, Cordaid, Kerk in Actie en Save the Children. Zij verlenen in het gebied medische zorg, delen voedsel en hulpgoederen uit en bieden onderdak. 

Voorlopig programma:

Dinsdag 14 februari in Meervaart, Amsterdam, met o.a. Naaz, Meral Polat & Chris Doyle, Wasim Arslan en Jan Douwe Kroeske. Meer n.a.t.k.

Vrijdag 17 februari in De Doelen, Rotterdam, met: Derek Otte, Efe Erdem, Fidan Ekiz, Jan Douwe Kroeske, Kovacs, Meral Polat Trio, Naaz, Ragazze Quartet en Wasim Arslan; tickets nu te koop via website van De Doelen 

Woensdag 22 februari in Podium Mozaïek, Amsterdam, met o.a. Naaz, Meral Polat & Chris Doyle, Wasim Arslan, Theater Rast en Jan Douwe Kroeske. Meer n.a.t.k.

Definitieve line-up en updates via de onlinekanalen van Mystiek Productions en de podia.

Andere benefietconcerten:
Paradiso Amsterdam en Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem organiseren tevens een benefiet:
13 februari in Stadsschouwburg & Philharmonie, Haarlem
16 februari Paradiso Amsterdam