Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Louis Nouws
vr 16 juli 2021

Dawn Brothers nieuwe album Dusk

Blog

Vandaag verschijnt het nieuwe album van de Rotterdamse rootsband Dawn Brothers. Net zoals voor de rest van de muziekwereld was 2020 voor hen een jaar waar ze nog maar over één ding controle hadden: muziek maken. Dusk is het vierde album van de band na Stayin' Out Late, Classic en Next Of Kin.  

Dawn Brothers maakte effectief gebruik van hun tijd door aan een nieuw album te werken. Dusk bevat acht countryrocksongs die voor de band vier jaar van broederschap en vriendschap vertegenwoordigen. De relaxte sfeer van het album schetst als het ware een zomerse dag met vrienden aan de rand van een zwembad.

Niet toevallig, want de brothers trokken met een grote camper vol apparatuur naar een vakantiehuis in midden Frankrijk, ver weg van de bewoonde wereld. Een foto van het huis siert de cover van Dusk. Samen met goede vriend Tim van der Burg maakten ze van de woonkamer een studio, staken de barbecue aan en hadden de zwembroeken voortdurend onder handbereik.
 
Voor Dusk ging de band op zoek naar een nieuw geluid en een nieuwe manier van schrijven. Het was voor de band belangrijk om overdaad en gimmicks te voorkomen. Het resulteert in een zekere puurheid van het geluid en een wat simpeler karakter van de nummers, waar voorheen toch wat meer muzikale versieringen werden aangebracht. Het resultaat is er niet minder om.

Dusk verschijnt bij V2 Records