Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Jules Roosenboom
vr 1 juli 2022

Eerste Heaven Session van Best Kept Secret: Amenra

Luistertip

Post-rock, doom metal en hardcore punk. Met die woorden wordt de Belgische metalband Amenra vaak getypeerd. Tijdens de Heaven Sessions op Best Kept Secret dook de band echter in de sfeervolle duisternis van Townes van Zandt (1944 – 1997).

Ze speelden vier covers van de Amerikaanse singer-songwriter. Ditmaal klein, ingetogen en verstild. Heaven-schrijver Ludo Diels sprak tijdens de sessie met frontman Colin H. van Eeckhout over de zeggingskracht van de muziek van Van Zandt. “Hij vertelt de dingen zoals ze zijn, zonder veel franje. Het is wat het is. Het komt des te harder binnen als het in eenvoudige vorm is.”

Over Heaven Sessions
Poppodium Muziekgieterij in Maastricht en muziektijdschrift Heaven magazine geven een podium aan gevestigde namen en jong talent in Heaven Sessions. De sessies, die bestaan uit een kort optreden en een uitgebreid interview, worden online gepubliceerd. Eerder verschenen er al Heaven Sessions met de Amerikaanse punkband Bodega en de Belgische jazzformatie TaxiWars. Tijdens Best Kept Secret namen onder meer Porridge Radio, Yin Yin, Walt Disco en Tramhaus een sessie op op de stage van Heaven Sessions. Dus stay tuned!