Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
vr 12 februari 2021

Het groene gras van Jack Poels

Luistertip

Jack Poels presenteert vandaag een nieuwe single van zijn aankomende nieuwe soloalbum II. De Nacht Van ’t Greune Graas gaat over een slapeloze nacht vol verlangen.

Foto: Dorien Hein

Over twee weken verschijnt het tweede soloalbum van Rowwen-Hèze voorman Jack Poels. In aanloop van die release op vrijdag 26 februari is De Nacht Van ’t Greune Graas de derde single. Poels praatzingt over een slapeloze nacht vol reizen naar fantasiewerelden. Net als bij de voorgaande singles is de video gemaakt door Ruud Geuijen, en speelt een schilderij van de zanger de hoofdrol.


 

Nog maar een jaar geleden bracht Jack Poels zijn eerste soloalbum Blauwe Vear uit, dat zeer positief werd onthaald. De solocarrière is hem goed bevallen.
Zijn tweede album heeft de eenvoudige maar passende titel II, dat ook het symbool is van de pauzestand waarin we nu zitten. “Totdat er straks weer iemand op play drukt”, aldus Poels.
 
Door alle covid-restricties en gecancelde optredens is Jack Poels in 2020 alleen maar meer gaan schilderen en schrijven. Poels: “De Nacht Van ’t Greune Graas beschrijft een slapeloze nacht vol reizen naar fantasiewerelden. Naar plekken waar het gras groener lijkt. Veel twijfel en verlangen komen naar buiten in de duisternis. Pas als de woorden stoppen, begint de muziek.”
 
Wie het nieuwe album II voor 26 februari pre-ordert in de Snowstar Records webshop krijgt een door Jack Poels gesigneerd exemplaar.