Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
do 28 mei 2020

Home recording: Judy Blank

Luistertip

Judy Blank zingt Little Movies, een cover van Aaron Lee Tasjan. Het nummer staat ook op Morning Tapes, een cassette met opnames die ze uitbrengt met Pablo van de Poel van DeWolff, en vanaf morgen is te beluisteren via Spotify.

foto Dorien Hein

“Little Movies is een nummer met een mooie, sterke melodie, die overeind blijft in welke vorm je het ook speelt. Ik ontdekte het via Spotify, waar ie een keer langskwam in een speellijst. Toen ik het ging checken bleek dat ik de downloadcode van het album waar het nummer op staat, Silver Tears, een paar maanden eerder al van een vriend in Nashville cadeau had gekregen. Ik was er alleen nog niet aan toegekomen de muziek te downloaden.”Judy Blank zou nu eigenlijk in Nashville zijn om een nieuw album op te nemen met multi-instrumentalist Patrick Damphier, die als producer en muzikant was betrokken bij Karma For Cheap: Reincarnated, een akoestische remake van Tasjan’s album Karma For Cheap uit 2018. Blank: “Ontzettend jammer dat die opnames niet kunnen doorgaan. Het is nog volkomen onduidelijk wanneer de grenzen opengaan.”
“Maar er is ook een positieve kant”, zegt ze over de lockdown. “Ik ben blij met de tijd die ik de schoot geworpen heb gekregen. Ik schrijf veel nieuwe muziek. Ik heb weer tijd om boeken te lezen en dat geeft veel inspiratie.”
 
Judy Blank was een van de artiesten die op 5 januari van dit jaar optrad tijdens ‘20 Jaar Heaven magazine’ in TivoliVredenburg in Utrecht.