Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
di 17 november 2020

I Am Oak: uit de lockdown

Luistertip

I Am Oak brengt 18 december het nieuwe album Odd Seeds uit. Het is een selectie van 26 nummers, herinterpretaties uit de I Am Oak-catalogus. Van nummers die dateren van vóór het debuutalbum, tot songs van het meest recente album Osmosis, en één nieuw nummer: That’s That. De single Furrows is inmiddels te beluisteren via Spotify.

Foto Dorien Hein

Op zondag 5 januari 2020 was I Am Oak, de band rond songwriter Thijs Kuijken, een van de drie acts die ons twintigjarig bestaan fraai luister bijzetten in TivoliVredenburg in Utrecht. Wisten wij veel dat dat een van de laatste live-optredens van 2020 zouden zijn. In maart ging het land in lockdown.
 
Ook Thijs Kuijken zag zijn oorspronkelijke plannen in duigen vallen en zat zijn tijd, net als andere musici, thuis uit. “Tijdens de quarantaine heb ik in maart een video opgenomen waarin ik een van mijn nummers live speelde om via internet te delen in plaats van een echt optreden. Dit leidde al snel tot een dagelijkse oefening waarin ik in 50 dagen iedere dag een nummer onderhanden nam.”
Het resulteerde in 50 bijzondere versies. Uit dat ruim vier dozijn opnames koos hij er 26 voor Odd Seeds, dat je kunt zien als een eigenzinnige samenvatting van een decennium I A Oak, of als een introductie tot het oeuvre van Kuijken.
 
Odd Seeds wordt uitgebracht als een dubbel-lp en als een cassettetape. Het album verschijnt bij Snowstar Records.