Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

Tekst: Louis Nouws
vr 19 januari 2024

Jesper Lindell: Never Gonna Last

Luistertip

De laatste tijd komen er opmerkelijk veel muzikale pareltjes uit de Scandinavische landen, met name uit Noorwegen en Zweden. Redacteur Ludo Diels en fotograaf Han Ernest reisden af naar Stockholm voor ontmoetingen met Christian Kjellvander en Jesper Lindell. De interviews zijn te lezen in het komende nummer van ons magazine (verschijningsdatum 16 februari). Vandaag kunnen we de tweede single/video presenteren van Jesper Lindells in maart te verschijnen album Before The Sun.

Foto: Lina Nylander

Jesper Lindell: “Ik schreef Never Gonna Last midden in de pandemie, terwijl ik dialyse onderging en wachtte op mijn niertransplantatie. Het was een vaak erg eenzame periode en ik had een aanhoudend onaangenaam gevoel dat het leven niet helemaal echt was. Eerlijk gezegd is het een tijd die ik het liefst achter me zou willen laten. Het is een tijd die ik niet mag vergeten, maar waar ik ook niet meer aan wil denken of over wil praten.

Maar dit nummer is toen geschreven en opgenomen. Het kwam bij me op toen ik achter de vleugel zat in onze studio in Brunnsvik en uitkeek over het meer buiten. Er gebeurden zoveel vreselijke dingen in die tijd, zoveel mensen leden. De zin ‘Ik hoop dat er genoeg liefde is om mee rond te gaan’ kwam naar voren als een tamelijk hulpeloze, maar ook hoopvolle gedachte nadat ik naar een specifiek nieuwsbericht op de radio had geluisterd. Het verhaal ging over vrouwen die tijdens de pandemie opgesloten zaten met mannen die hun stress en frustraties met drank en geweld verwerkten.

De hoop die in dit nummer is te vinden, is er ook daadwerkelijk voor mij. Misschien heb ik het geschreven om mezelf de hoop te geven dat alles goed zou komen. En het ging uiteindelijk toch goed met mij, en ik vind het nummer nog steeds erg leuk."