Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Louis Nouws
vr 10 februari 2023

Muziekgieterij en Heaven met eigen podium op Best Kept Secret

Blog

De eerste namen voor festival Best Kept Secret 2023 zijn bekend gemaakt. Op 9, 10 en 11 juni zijn op de podia in de Beekse Bergen onder meer The Chemical Brothers, Interpol, Lankum, Sorry, Personal Trainer en Sudan Archives te zien. En ook wij zijn er weer bij met onze Heaven Sessions, in samenwerking met de Muziekgieterij. Ditmaal zelfs met een eigen area/podium. De ticketverkoop start vandaag.

Foto Ben Houdijk

Best Kept Secret-directeur Maurits Westerik ziet uit naar de hernieuwde samenwerking van Heaven en de Muziekgieterij op zijn festival. “Tijdens editie 2022 werden de sessies wel als een soort goed bewaard geheim beoordeeld door de bezoekers. Er waren bijzondere bands te zien en boeiende gesprekken te volgen. Dit jaar willen we dat format wat zichtbaarder presenteren.”

De sessies, die bestaan uit een optreden van drie of vier nummers, een interview en een fotoshoot. De Sessions verschijnen in de loop van het jaar op YouTube en zijn ook te zien op deze site en op die van de Muziekgieterij. “We spreken met bands over de bronnen waaruit ze putten, over de muziekscène in hun stad, hoe albums tot stand komen en over de projecten waaraan ze werken,” vertelt Heaven-redacteur Ludo Diels. “De interviews hebben de sfeer van een gesprek aan de borreltafel: informeel maar tegelijkertijd toch ook met enige diepgang.”
 
BKS 2022
Tijdens de editie van Best Kept Secret in 2022 werden acht sessies opgenomen, die in de loop van dat jaar op YouTube zijn verschenen. Onder meer Tramhaus, The Haunted Youth, Yin Yin, Talkshow en Amenra kwamen tijdens BKS 2022 naar het podium van Muziekgieterij en Heaven voor een sessie, interview en fotoshoot met fotograaf Hugo Thomassen. Ook tijdens Bruisfestival, dat plaatsvond tijdens het eerste weekend van september, zijn meerdere sessie opgenomen in de studio van Muziekgieterij. 

Muziekgieterij
Muziekgieterij is het poppodium van Maastricht. Naast het organiseren van concerten, events en festivals heeft het podium ook een productiehuis. Met de beschikking over repetitieruimtes en een professionele opnamestudio is het productiehuis-team altijd op zoek naar nieuw talent. Ook reeds gevestigde artiesten passeren hier regelmatig de revue. Directeur Wim Smeets: “In onze sessions proberen we twee kwaliteiten te bundelen. Als Muziekgieterij beschikken we over de faciliteiten en de programmatische knowhow, terwijl in Heaven de (redactionele) kennis van en liefde voor tijdloze muziek tot uitdrukking komt. Het is een win-win.”

Best Kept Secret festival: van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni in Beekse Bergen, Hilvarenbeek.