Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 21 december 2020

Albums van week 52

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Ward Davis – Black Cats And Crows
Tot nu toe was de uit Arkansas afkomstige Ward Davis vooral bekend als professioneel songwriter (voor onder anderen Willie Nelson, Cody Jinks en Trace Adkins), maar op dit uitstekende, tweede album toont hij zich al evenzeer een begenadigd zanger, met een prachtige gebronsde stem.
 
Rock/Pop
Paul McCartney – McCartney III
De coronalockdown inspireerde Paul McCartney weer ’ns in z’n uppie een soloplaat te maken à la McCartney en McCartney II. Het bracht de ware muzikant in hem boven, die lekker ongedwongen met liedjes en instrumenten kan stoeien. En juist omdat hij niemand iets verschuldigd was, levert het een van zijn leukere soloplaten op.
 
Blues/Soul/Jazz
AP Big Band – Plays Radiohead
Het is opvallend hoeveel serieuze musici zich laten inspireren door het werk van Radiohead. Het Spaanse AP Big Band bewerkt op Plays Radiohead tien liedjes van de band voor groot jazzorkest met meeslepend resultaat. Veelal instrumentaal, en hier en daar ook prachtig gezongen, is dit  een aanrader voor Radiohead-fans en liefhebbers van het betere bigbandwerk.
 
Wereld
Paola Prestini & Magos Herrera – Con Alma: An Operatic Tableau On Isolation
Klassiek combinerend met folk en jazz, is Con Alma een bijzonder werkstuk van de in New York residerende Italiaanse componiste Paola Prestini en de Mexicaanse jazz singer-songwriter Magos Herrera. Met musici uit alle windstreken laten Prestini & Herrera op Con Alma de hele wereld samenkomen.