Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 22 januari 2024

Albums van week 4

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Eliza McLamb – Going Through It
Met Going Through It debuteert de Amerikaanse singer-songwriter Eliza McLamb met een heerlijke plaat vol prachtige folkpopliedjes die ze regelmatig afwisselt met meer indie-achtige rocksongs. Nu wordt dat wel meer gedaan, maar niet vaak met de charme die McLamb doorlopend etaleert.
 
Rock/Pop
The Maureens – Everyone Smiles
Klonken The Maureens uit Utrecht al veelbelovend op hun eerste drie albums, met Everyone Smiles bereikt hun klassieke gitaarpop een niveau van onweerstaanbaarheid, waardoor je er een dag lang naar kunt blijven luisteren en dan nog niet verzadigd bent.
 
Blues/Soul/Jazz
Mary Halvorson – Cloudward
De Amerikaanse Mary Halvorson wordt momenteel vrij algemeen gezien als een van de beste en meest avontuurlijke jazzgitaristen. Najaar 2022 maakte Heaven je attent op haar destijds net verschenen albums Amaryllis en Belladonna. In het verlegende van die eerste plaat (met dezelfde begeleiders) moet je Cloudward plaatsen, een avant-garde jazzplaat die toch nooit over de schreef gaat.
 
Wereld
Ana Tijoux – Vida
Op Vida, haar eerste album in tien jaar tijd, laat de Frans-Chileense singer-songwriter en rapper Ana Tijoux maar weer eens horen waarom zij tot de meest interessante latin-artiesten van deze tijd behoort. In een aantrekkelijke moderne stijl die genres overstijgt, tilt zij Spaanstalige pop naar grote hoogten.